sunnuntai 25. marraskuuta 2012

Etätehtävä


 Kuvassa DeVilbiss ruisku

Ruiskun huolto

Ruisku pestään jokaisen käyttökerran jälkeen. Maalista riippuen pesussa käytetään joko vettä tai jotain liuotinta, esimerkiksi tinneriä. Ruiskua pestettä hajoitetaan se osiin tietyissä määrin, yleisimmät irti otettavat osat ovat kannu sekä hajoitusilma suutin, tarkemmin pestäessä irti otetaan myös ainesuutin sekä neula.

 Hajoitusilmasuuttimen takaa löytyy ainesuutin ja neula taas sen takaa. Ruiskussa kolme säätöä, ylin on viuhkan säätö, toinen on neulan säätö (maalimäärä) ja kolmas on paineilman säätö.

Ruiskua pestäessä ajetaan sen läpi liuotin/vesi. Kannu irroitetaan ensimmäiseksi. Ruiskun pesuun on oma settinsä joka siältää muun muassa erikokoisia harjoja. Näillä on   helppo putsata esimerkiksi ilmasuuttimen pienet reijät.



 Ruiskun voi pestä joko käsin tai siihen tarkoitetussa     pesukoneessa. Konetta käyttäessä laitetaan ruisku kiinni koneeseen ja paineilma letku ruiskuun. Kone suihkuttaa pesussa käytettävän aineen ruiskun läpi ilmaa apuna käyttäen, samalla tapaa kuin esim maalaustilanteessa.

Kuvassa näkyvillä ainesuutin


Ruiskun pesu/huolto on tärkeä osa maalausta sillä ruiskun ollessa likainen voi se jättää pahoja jälkiä maalipintaan, esimerkiksi "sylkäistä" vanhaa maalia siihen tai muuttaa ruiskutettavan maalin sävyä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti